Bovenstaand werk is van Monique Buising gemaakt tijdens The Colorfield Performance in het Friese stadje Sloten in de Lytse jerden.

The Colorfield Performance, afgekort tot TCP is een landart project van kunstenaar Dirk Hakze.
Hieronder staat in het kort wat het project is, maar op zijn eigen website kun je er alles over lezen,  http://dirkhakze.nl

Bezoekers van The Colorfield Performance weten niet wat ze zien als ze tussen al die schilderijen lopen. De stijlen lopen uiteen en variëren tussen figuratief en abstract, 3D werken, gedichten enz. enz. Allemaal even prachtig en mooi zoals het prachtige schilderij hierboven. Dit is een combinatie van tekst en beeld gemaakt door Monique Buising. Het is niet het hele werk, maar een uitgelicht deel ervan.
Zelf heb ik met veel plezier meegedaan aan dit unieke gesammstkunstwerk van 499 panelen beschilderd door ca 400 kunstenaars. Dat allemaal in een weiland in het mooie Friese stadje Sloten.
Vanaf mei worden de panelen beschilderd tot eind september. Het resultaat van alle beschilderde panelen moet bij elkaar een kleurengeheel opleveren.
Het project groeit naar gelang eraan gewerkt wordt. Dagelijks wordt weer een wit paneel omgetoverd tot een kleurrijk schilderij. Voor de bezoekers is het erg leuk om deze openlucht kunstgalerij te bezoeken, waar ze de kunstenaars aan het werk kunnen zien en vragen kunnen stellen. De toegang is bovendien ook nog eens gratis. Waar kom je dat nog tegen? Juist ja, in Sloten dus tot en met eind september.

Dirk Hakze

Dirk Hakze

Voor TCP ga ik aan het project deelnemende kunstenaars interviewen. De interviews worden op deze pagina gepubliceerd, op de website van Dirk Hakze en gaan mee in de TCP nieuwsbrief die per mail verstuurd wordt. De interviews die ik maak worden gedaan onder de naam The TCP Family.

Hieronder een korte verslag van mijn ervaring en daarna zal ik daaronder de interviews plaatsen.

Verslag Rames

Interviews:
– De dansende paarden en vogelmannen van beeldend kunstenaar Saskia Pfaeltzer.
Lees het hier: Interview Saskia Pfaeltzer